Vremea probabilă la Festivalul Celtic Transilvania

Dacă la “Electric Castel”, celebrul festival de la Bonţida, vremea nu s-a dezminţit, iar ploile şi-au făcut prezenţa încă din prima seară a festivalului, fără a-i speria însă pe zecile de mii de fani care au inundat zona cu voie bună după ce s-au “înarmat” cu uniformele specifice (pelerine şi cizme de cauciuc), Becleanul tocmai se pregăteşte să petreacă alături de un public la fel de înfocat trei zile şi trei nopţi de muzică rock, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti interactive, parade moto şi cele menite să aducă trecutul în prezent, expoziţii cu vânzare ş.a.m.d. Manifestarea şi-a găsit terenul optim de desfăşurare pe păşunea de lângă Băile Figa, acolo unde e loc de scenă, sat celtic şi expoziţii menite să atragă spectatori fără nicio limită de vârstă.

În acest context, prognozele meteo anunţă vreme parţial noroasă, parţial însorită şi parţial ploioasă, după cum urmează:

Potrivit “weather.com”, vineri, 20 iulie, sunt şanse de ploaie în proporţie de 80% (20% noaptea), nefiind lipsită nici probabilitatea unor furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Temperatura maximă este 25 de grade Celsius, iar minima, de 15, cu vânt bătând între 10 şi 15 km/oră.

Sâmbătă, 21 iulie, şansele de ploaie scad la 10%, cu cerul parţial înnorat, maxima de 27 de grade Celsius, minima de 15 şi vânt de 10 – 15 km/oră.

Duminică, 22 iulie, se anunţă circumstanţe ploioase în proporţie de 50%, furtuni cu fulgere în formare după-amiaza, maxima de 27 de grade Celsius, minima de 16 şi vânt variabil.

Soarele răsare la ora 05.46 şi apune la 21.11.