Un hobby fără vârstă l-a scos în faţă pe beclenarul Vass Sandor

Un beclenar a ajuns să obţină rezultate la competiţiile zonale de tenis de masă, din cadrul AmaTur România, după ce şi-a transformat hobby-ul într-un program intens de antranemante, parcurs cu rigurozitate timp de trei-patru ani de zile.

Pentru Vass Sandor, căci despre el este vorba, totul a început în anul 2012, într-o sală mică dintr-o spălătorie auto din localitate, acolo unde a încolţit pasiunea pentru acest sport. Când a simţit că poate mai mult, s-a interesat unde poate găsi adversari pe măsură, iar de tunci înainte a rămas permanent ancorat în provocările  tenisului de masă. Rezultatele au venit după câţiva ani de muncă asiduă şi autodidactă, căci nu a luat lecţii plătite, dar a avut capacitatea să învăţe singur de la sportivi talentaţi, indiferent că aveau 10 ani sau 75.

A reuşit, apoi, să transmită mai departe “microbul” acestui sport, pentru că cinci tineri îi calcă deja pe urme, unul dintre ei fiind fiul său, care a ajuns deja să-şi întreacă maestrul. Recomandă tuturor să încerce, nu doar pentru satisfacţiile personale pe care ţi le poate aduce acest hobby, ci date fiind şi avantajele importante rezultate din practicarea tenisului de masă: materialele, antrenamentele şi participarea la concursurile din zonă costă foarte puţin , iar vârsta nu e un impediment nici chiar în competiţiile de nivel înalt, unde se găsesc participanţi şi de 75 de ani.

Vass Sandor este acum angajat ca tehnician test electric la “Leoni” şi e cunoscut în Beclean ca fiind unul dintre primii taximetrişti ai oraşului.