Un elev din Beclean, vicecampion la lupte Muay Tay

Alexandru Dorel Tâțar, elev al Liceului Tehnologic „Henri Coandă” din Beclean, în clasa a XI-a (școala profesională), a câștigat medalia de argint la Campionatul European de lupte Muay Tay, eveniment desfășurat sâmbătă, 29 septembrie 2018, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Muay Thai sau boxul thailandez este un stil de luptă derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele și genunchii.

Mai pe larg, Muay Thai înseamnă modul thailandezilor de a lupta om la om, fără arme. În urmă cu câteva gnerații, termenul a dobândit o conotație de „sport sângeros”, „luptă brutală” sau chiar „luptă fără reguli”. Dacă depășim însă clișeele vehiculate în filmele de arte marțiale, Muay Thai înseamnă  poate cea mai complexă și completă artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda, mai poartă denumirea de „arta celor 8 arme”, aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi „proiectil” într-o luptă : pumnii, picioarele, coatele și genunchii.