Un bărbat din Beclean, scenă ca-n Vestul Sălbatic la secția de psihiatrie din Bistrița

Scene ca-n filme s-au petrecut ieri în zona secției de psihiatrie din Bistrița, avându-l ca protagonist pe un bărbat de 44 de ani din Beclean, căruia i-a căzut victimă o pacientă de acolo.

Potrivit compartimentului de relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție, „la data de 5 august a.c., poliția a fost sesizată despre faptul că o persoană necunoscută ar fi folosit un pistol cu gaz iritant lacrimogen în proximitatea secției de psihiatrie din Bistrița.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat efectuarea de cercetări, întocmind un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 ani, din Beclean, bănuit de comiterea faptelor.

În urma extinderii investigațiilor, s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi pătruns în incinta secției, unde prin violențe fizice ar fi constrâns o pacientă să plece de acolo, urcând-o într-un autoturism, parcat în afara secției.

Având în vedere faptul că, tânăra s-ar fi împotrivit și că era pacienta spitalului, angajații secției au intervenit, moment în care, bărbatul de 44 ani i-ar fi amenințat cu un pistol neletal supus autorizării, executând ulterior un foc de armă către aceștia.

Polițiștii au acționat cu operativitate, astfel că, în cursul aceleiași zile, față de bărbatul de 44 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea liniștii și ordinii publice. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și ai celor din cadrul Poliției orașului Beclean.”