Turneu de minifotbal la Beclean; Cupa României, aproape

Weekend-ul care  tocmai s-a încheiat a fost un bun prilej pentru ca minifotalul – de altfel recunoscut de Ministerul Tineretului şi Sportului – să se manifeste la Beclean sub forma unui turnel amical, organizat ca între prieteni de către beclenarul Călin Chereches, din dorinţa de a-i ţine aproape pe pasionaţii acestui sport şi cu intenţia de a readuce pe aceste meleaguri jocul cu balonul rotund.

Aşa se face că 12 echipe din Bistriţa, Dej, Prundu Bârgăului, Coşbuc şi Beclean şi-au măsurat cu fair-play ambiţiile şi orgoliile pe terenul sintetic de la “Corăbian”, într-o competiţie în care cei mai buni s-au dovedit a fi cei din generaţia ‘88 Dej 1, în fapt echipa cunoscutului sportiv de performanţă Paul Papp, fost jucător la “Astra” Giurgiu şi “Steaua” Bucureşti, actualmente activ la “Sivasspor”, în Turcia.

Câştigătorii au primit diplome şi premii, prin grija organizatorilor care se străduiesc să atragă şi sponsori locali, într-un demers destul de complicat atâta timp cât este vorba despre un sport costisitor, ce presupune eforturi financiare de circa 3.000 de euro numai pentru un sezon competiţional oficial.

Cu toate acestea, Becleanul a reuşit să se impună în acest perimetru cu o echipă tânără, având o medie de vârstă de aproximativ 22 de ani, semnificativ mai redusă decât a multor participanţi la competiţiile de profil, astfel că vineri se va deplasa la Sibiu pentru a participa la Cupa României, eveniment ce va alinia la start 96 de formaţii din toată ţara. De altfel, oraşul de pe Someş a izbutit, în ultimii trei ani, să participe la Campionatul municipal de minifotbal din Bistriţa-Năsăud, înregistrând din prima succesul de a promova în Liga întâi, din Divizia a doua. Aşa a ajuns să se califice anul trecut la Cupa României de la Cluj, acolo unde s-au întrecut 94 de echipe din toată ţara.

La noi, competiţii amicale de minifotbal se desfăşoară în fiecare an, vara pe terenuri sintetice, şi iarna în sală, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din localitate, după modelul practicat la Bistriţa şi Dej. Este vorba despre un sport în care şi-au găsit locul mulţi jucători profesionişti, la final de carieră.