“Toţi vor fete din… Beclean ”

Cu versuri şi ritmuri cunoscute şi cântate la unison de o piaţă întreagă, “DJ Project&Mira” au făcut spectacol aseară, înainte ca cerul Becleanului să se umple de lumina şi culoarea spectaculosului foc de artificii de la miezul nopţii, în fapt unul dintre elementele definitorii ale ediţiei din acest an a “Zilelor oraşului”.

Cu “inima nebună” de faptul că “unele iubiri nu se uită niciodată”, Mira, solista trupei, fostă concurentă la “Vocea României”, l-a abordat, în consacratele ritmuri dance caracteristice, şi pe popularul “Constantine, Constantine/ Mă mir şi mă uit la tine/ Ziua, noaptea prin pădure/ Plin de rouă, vai de tine/ Şi dacă mă uit mai bine/ Udă-i cămaşa pe tine”. Totul sau nimic a ajuns în cele din urmă să-şi dorească frumoasa cântăreaţă, după ce a văzut că “Inima mea e ca un hotel/Din când în când te întorci la mine/ M-am săturat, vreau să pleci din el”. Oricum, în faţa unui public extrem de cald, concluzia serii a fost clară: “Cuminţi sau un pic golani/ Frumoşi sau cu prea mulţi bani/ Englezi sau americani/ Toţi vor fete din… Beclean”, oraşul nostru fiind un substitut venit taman la măsura potrivită pentru originalul Balcani din text.

Artiştii s-au simţit în largul lor aici, unde nu au ratat ocazia să-şi facă selfie-uri şi mici filmuleţe de pe scenă, să poarte dialoguri hazlii în între ei, să propună publicului variante muzicale şi să-i dea şi de ales: “Dacă nu vă place, schimbăm!”, a testat, de câteva ori, gusturile celor prezenţi în Piaţa Mare, DJ Gino Manzotti; n-a fost, însă, cazul, pentru că tinerii au ţipat de placere de fiecare data când începea o nouă piesă cunoscută.

Reprezentaţia spectaculoasă a fost precedată de momentele hazlii cu Axinte, personajul de la “Vacanţa Mare”, care în stilu-i caracteristic şi-a amintit de “Drumul Gării din Beclean” şi de primarul Moldovan, rima făcându-l să-şi sea seama că, de fapt, îi plac primarii cu… cojones.