Tinerele speranţe ale fotbalului românesc se antrenează la Beclean

Scos pe tuşă de peste 10 ani, după ce Consiliul Local şi sponsorii au rărit finanţările ce nu prea se reflectau în munca şi rezultatele de pe teren, fotbalul din Beclean a trecut printr-o etapă de reinventare, astfel că în locul seniorilor de la “Someş Gaz”, ieşiţi din peisaj, au apărut juniorii de la “Olympia”. Practic, Asociaţia i-a selectat pe tinerii cu aptitudini din oraş şi i-a organizat pe grupe de vârstă, dându-le o şansă de formare, antrenare sănătoasă şi chiar afirmare în meciurile oficiale şi neoficiale ale Asociaţiei Judeţene de profil, la turnee zonale, regionale sau naţionale.

Anii au trecut, iar de la începuturi şi până acum copiii au crescut suficient cât să îşi ia zborul spre echipe cunoscute, avansând în carieră destul cât să demonstreze că munca începută cândva la Beclean a fost de aşa natură încât a dat roade.

În scurta sa istorie, Clubul se poate lăuda cu câteva rezultate notabile.

Alex Ţărmure, ajuns portar la CFR II şi titular la grupa U19 a “CFR” Cluj, este unul dintre produsele şcolii beclenare de fotbal, parte din generaţia anului 2000, prima pregătită în acest cadru. Copil talentat şi cu o personalitate puternică, aşa cum îl descriu profesorii săi, Alex a început fotbalul organizat la “Olympia” Beclean, unde a fost legitimat timp de patru ani, după care a plecat la “Ardealul” Cluj, unde a stat un an; s-a transferat la “U” Cluj, iar după desfiinţare s-a mutat la “CFR” Cluj.

Claudiu Meşter, colegul său de generaţie, e o altă speranţă a sportului rege. Elev muncitor şi hotărât, căci a ştiut de la început ce vrea, s-a evidenţiat repede prin eleganţă şi siguranţă, pe postul de fundaş central. Aşa a plecat din Beclean şi a ajuns unul dintre oamenii de bază ai echipei “LPS” Bistriţa, trecând pe la “Cetate”; visează ca într-o zi să joace sub culorile “CFR” Cluj.

Gabi Lazăr a cunoscut începuturile fotbalistice în aceeaşi perioadă, pe aceleaşi meleaguri. “A ajuns la noi mai târziu cu un an faţă de ceilalţi colegi” – îşi amintesc cei de la “Olympia”, “dar s-a remarcat prin viteza de reacţie şi prin inteligenţa nativă, calităţi necesare unui atacant percutant”. După trei ani de la debut a plecat la “Gloria” Bistriţa, unde a fost golgheter doi ani la rând, ajutându-şi echipa să câştige campionatul. Şi el speră ca să ajungă la “CFR” Cluj; jucătorul său preferat este Dybala.