Tartă fără coacere cu jeleu de fructe şi mascarpone

Iată un desert delicios, preparat la rece, fără coacere, deci e uşor de gătit. Vă scoate din încurcătură la oricare dintre ocaziile speciale la care vreţi să vă impresionaţi musafirii.

Ingrediente:

Jeleu de fructe:

  • 300 grame fructe de pădure;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 2 linguri apă;
  • 10 grame de gelatină.

Baza prăjiturii:

  • 300 grame biscuiţi digestivi;
  • 1 mână de nuci marunţite;
  • 1 lingură de zahăr pudră;
  • 1 lingură de cacao neagră;
  • 80 grame de unt topit.

Crema / mousse:

  • 500 / 600 grame mascarpone;
  • 5 linguri de zahăr pudră;
  • 4 linguriţe de unt de arahide moale;
  • 100 grame de ciocolată albă;
  • 100 ml de smântână lichidă rece + 1 lingură de zahăr;

Ganache de ciocolată:

  • 100 ml smântână pentru frişcă;
  • 80 grame de ciocolată neagră.

Mod de preparare:

1.Jeleul

Se pun pe foc fructele de pădure împreună cu o lingură de zahăr şi două linguri de apă. Se zdrobesc bine şi se lasă pe foc până s-a topit zahărul. Apoi se strecoară. Se hidratează 10 grame de gelatină şi se adaugă în sucul de fructe cald (nu fierbinte), amestecând până se dizolvă gelatina. Apoi se strecoară din nou. Se dă la rece.

2. Baza prăjiturii:

Se zdrobesc biscuiţii, apoi se adaugă nucile măcinate, zahărul şi cacaua, apoi se amestecă împreună cu untul topit. Se presează bine în tavă şi se lasă la frigider.

3. Mousse:

Se mixează mascarpone cu zahărul şi apoi se adaugă untul de arahide. Apoi se topeşte ciocolata albă şi se încorporează în cremă. Se mixează smântâna lichidă cu zahărul şi se adaugă şi ea în cremă. Se adaugă un strat peste crusta de biscuiţi şi apoi se lasă la congelator pentru 20 de minute. Apoi se adaugă stratul de jeleu de fructe de pădure şi apoi încă un strat de mousse şi se lasă la congelator pentru încă o oră  (sau câteva ore).

4. Ganache de ciocolată:

Se fierbe 100 ml de smântână pentru frişcă şi se adaugă peste 80 de grame de ciocolată neagră. Se adaugă peste prăjitură şi se mai ţine prăjitura la frigider pentru încă o oră.