Tartă cu ton şi porumb

Iată o reţetă ingenioasă şi gustoasă, rapidă, eficientă şi delicioasă!

Aluat:

  • 250 grame făină;
  • 120 grame unt;
  • 1 ou;
  • 1 praf de sare;
  • 1 linguriţă de zahăr;
  • 30 ml. apă rece.

Preparare:

În mijlocul făinii punem untul tăiat cubuleţe, sarea, zahărul şi oul; amestecăm totul, se lasă puţin, apoi se împarte în două şi se întinde. Se aşază o foaie pe fundul tăvii, se adaugă umplutura, se acoperă cu o altă foaie, care se înţeapă şi se unge cu ou.

Umplutura:

  • 1 conservă de ton bucăţi în ulei de măsline (160 de grame);
  • 1 ceapă roşie medie;
  • 50 grame porumb conservat;
  • 150 grame smântână cu 20% grăsime;
  • 50 grame parmezan ras;
  • 2 ouă medii;
  • Sare;
  • Piper;
  • 1 lingură pătrunjel tocat;
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui/ulei de măsline.

(Cantitatea de umplutură se poate regla în funcţie de dimensiunea tartei şi a tăvii).

Preparare:

Punem uleiul într-o tigaie antiaderentă şi adăugăm ceapa tăiată în feliuţe subţiri. O sotăm 1-2 minute la foc mediu, apoi adăugăm porumbul scurs, amestecăm bine şi le mai lăsăm pe foc mic spre mediu încă 1-2 minute.

Punem amestecul de ceapă şi porumb pe o farfurie întinsă tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie; îl lăsăm să se răcească complet.

Punem smântâna într-un vas, adăugăm parmezanul ras, ouăle întregi şi amestecăm până la omogenizare. Adăugăm mixul rece de ceapă şi porumb, pătrunjelul tocat, tonul bucăţi scurs bine, sare şi piper după gust şi amestecăm bine.

Coacem tarta cu ton şi porumb în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa 20 – 25 de minute sau până când suprafaţa se rumeneşte uniform.

Poftă bună!