Sub coordonarea unui Cetăţean de Onoare al Becleanului, ISU Bistriţa-Năsăud a şcolit a treia serie de “Voluntari din pasiune”

La finalul programului “Voluntar din pasiune”, după trei luni de module teoretice şi practice, 41 de beneficiari şi-au primit joi, 12 iulie, certificatele de absolvire, chiar de la şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. ing. Constantin Florea, Cetăţean de Onoare al oraşului Beclean.

Specialiștii unității s-au dedicat pregătirii viitorilor voluntari în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor, descarcerare, misiuni pirotehnice, acțiuni de informare preventivă sau umanitare.

Cursanții, majoritatea elevi, dar și oameni calificați în diferite meserii – profesori, ingineri, asistenți medicali, muncitori – au ales să își sacrifice timpul liber pentru a acumula cunoștințe noi, extrem de folositoare pentru ei, dar și pentru comunitățile din care fac parte.

“Alături de absolvenții primelor două serii, noii voluntari vor putea încadra echipajele de intervenție ale subunităților inspectoratului, completând efectivele pompierilor militari profesioniști în misiunile specifice unității noastre. În funcție de disponibilitatea fiecăruia, ținând cont că este vorba despre o activitate de voluntariat, dar și în funcție de nevoile unității, misiunile permanente, contra-cronometru, pentru salvarea vieților oamenilor și animalelor, a bunurilor materiale și de protecție a mediului înconjurător vor avea un caracter aparte, dat, mai ales, de entuziasmul noilor membri ai echipelor noastre, care așteaptă cu nerăbdare să se implice direct în viața comunităților din care fac parte.

Felicitări, oameni frumoși ! Mulțumim pentru implicarea de care ați dat dovadă până acum! Succes în continuare!” – transmite compartimentul de informare şi relaţii publice al instituţiei.