Structurile M.A.I., acasă la cei născuţi deodată cu România Mare; doi sunt din zona Becleanului

Patru persoane născute deodată cu România Mare au fost aniversate în săptămâna care tocmai se încheie de către reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I. din Bistrița-Năsăud.

În semn de preţuire că împlinesc 100 de ani de viaţă chiar în anul Centenarului Marii Uniri, cei patru cetăţeni născuţi în anul 1918 au fost vizitaţi la Figa, Rodna, Lunca Ilvei şi Căianu Mare de către prefectul Ovidiu Frenţ și șefii inspectoratelor de Jandarmi, pentru Situații de Urgență și Poliție din județ. Aşa s-au depănat cele mai frumoase, mai emoționante și mai interesante povești de viață.

Aniversaţii au primit din partea ministrului Afacerilor Interne simboluri naționale, printre care și un tricolor, cu invitația de a-l purta aproape de inimă așa cum au făcut, o viaţă, și cu România. “A fost o onoare și o plăcere să-i cunoaștem, să petrecem timp în compania lor, să le ascultăm poveștile de viață și să ne bucurăm că le-am putut fi alături!”, au transmis oficialii prezenţi la eveniment

Proiectul ”O viață cât un Centenar”, organizat la nivel național de către M.A.I, are ca scop mediatizarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul .Marii Uniri. În cadrul acestuia, reprezentanții MAI din toată țara vor ajunge la 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani, pentru a-i cunoaște, a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.