Salină la Băile Figa

Băile Figa îşi diversifică în permanenţă oferta de servicii adresată publicului larg, adaptările în funcţie de context fiind nota definitorie a acestui sezon, când bazinele încălzite dau tonul distracţiei şi pe vreme mai puţin prietenoasă.

Şi dacă tendinţa e de permanentizare a funcţionalităţii parcului balnear, căci proiecte importante de investiţii de află pe rolul fondurilor europene pentru a crea un centru social şi o bază de tratament ultramodernă, o iniţiativă derulată prin Grupul de Acţiune Locală “Ţinutul Haiducilor” îşi propune să amenajeze aici o salină, în fapt un corp de clădire unde să se pună în valoare specificul Băilor Figa.

Cu proprietăţi asemanătoare celor de la Techirgiol, apa sărată şi nămolul de aici sunt recunoscute în popor pentru tratarea numeroaselor afecţiuni reumatologice, dermatologice ori neuro-dermatice sau nevralgice.

Pe lângă posibilitatea scăldării în lacul natural din partea de nord-vest a complexului balnear, staţiunea mai oferă şansa împachetărilor şi băilor cu nămol într-un bazin amenajat în stil rustic, acestea fiind benefice pentru a reda catifelarea şi strălucirea naturală a pielii, dar şi împotriva celulitei şi a ridurilor.