Rusu de Jos, mai legat de glie printr-un pod peste Meleş

Deficitar la capitolul accesului la terenurile agricole aflate în marea lor majoritate peste apă, satul-cartier al oraşului Beclean,  Rusu de Jos, a intrat încă de anul trecut în atenţia administraţiei locale şi chiar a celei centrale, hotărâtă să aloce în acest an 980.000 de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru construirea în centrul localităţii a unui pod peste Meleş, cu drumuri de legătură pe fiecare mal.

Cum agricultura şi creşterea animalelor sunt ocupaţiile principale ale oamenilor de aici, transportul recoltelor şi intrarea cu utilajele agricole în câmpul muncii sunt acum mult îngreunate în lipsa unei căi solide care să traverseze pârâul în cauză.

Acesta nu e singurul obiectiv aflat pe lista investiţiilor din acest an. Primăria Beclean, de pildă, a adăugat din bugetul propriu alte planuri aplicabile în acest an: amenajarea unui drum turistic între Rusu de Jos şi Băile Figa, staţia de pompare, conducte de alimentare cu apă (3.542 metri) şi canalizare (peste 6.000 de metri), pietruirea şi întreţinerea străzilor şi a drumurilor de aici.