România “s-a unit” cu Republica Moldova şi la Beclean

Consiliul Local Beclean s-a aliniat azi demersurilor simbolice întreprinse de alte foruri legislative din Bistriţa-Năsăud, începând cu Parva şi continuând cu Bistriţa şi Consiliul Judeţean, adoptând cu unanimitate de voturi declaraţia de Unire cu Republica Moldova.

Practic, aleşii locali au făcut un gest formal la finalul şedinţei de azi, dând curs ideii de susţinere a unirii Barasabiei cu patria-mamă iniţiată de consilierul PMP, Caius Cârcu.

Ca organizare, momentul a fost unul complet separat de partea oficială a adoptării proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi şi a subiectelor de la capitolul “Diverse”: actualizarea strategiei locale de dezvoltare 2016 – 2020 şi a unor CF-uri utile în demersurile întreprinse la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest pentru accesarea fondurilor europene.

Actul simbolic trecut azi prin Consiliul Local Beclean nu e singura acţiune de reînnodare a relaţiilor cu Republica Moldova. În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, localitatea de pe Someş se află în tratative de înfrăţire cu oraşul Glodeni din Republica Moldova.