Răsfăţ culinar: minitarte cu fructe

Vă prezentăm un desert delicios şi aspectuos, nu prea complicat, numai bun de pus pe masă în zi de sărbătoare sau oricând vă doriţi un răsfăţ culinar.

Pentru aluat aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 de grame de făină;
  • 100 de grame de zahăr;
  • 200 de grame de unt;
  • un vârf de cuţit de sare;
  • vanilie după gust şi preferinţe.

Se frământă, se lasă la rece 10 -15 minute şi se pune în forme specifice (coşuleţe). Se coc tartele la foc mare (200 de grade Celsius), timp de 15 – 20 de minute, iar apoi la temperatură mai scăzută, până se rumenesc.

Crema:

  • 6 gălbenuşuri;
  • 100 grame de zahăr;
  • 400 ml de lapte;
  • 2 linguri de făină;
  • 1 esenţă de vanilie.

Se fierbe totul până se îngroaşă şi se pune amestecul (crema) în coşuleţe (tarte). Se adaugă fructe de păduse şi/sau de alt tip, după preferinţe, deasupra prăjiturii şi/sau înainte de a adăuga crema.

Poftă bună!