Puterea şi măiestria jandarmilor, demonstrate în mijlocul Becleanului

Vesta şi scutul antiglonţ, casca de protecţie, scara, pistolul mitralieră, arma Makarov, protecţia pentru braţe şi picioare în cazul luptătorilor, mijloacele de intervenţie ale structurilor de specialitate – iată câteva elemente din prezentarea în forţă pe care Jandarmeria a făcut-o azi în centrul oraşului Beclean, la celebrarea a 168 de ani de existenţă. N-au lipsit Dona şi Saşa, câinii de serviciu ai instituţiei, veniţi să demonstreze că stăpânesc, alături de instructorii lor, tehnicile specifice de lucru. Şi au făcut-o: o persoană a fost imobilizată de unul dintre patrupede după ce „furase” un rucsac, în scop de exemplificare, desigur. Absentă a fost Zara, al treilea exemplar canin al jandarmilor, aflată alături de stăpânul său într-o altă misiune.

Cu asemenea exerciţii dmonstrative şi expuneri de materiale folosite în activitatea din teren, punctul de informare amenajat în parc a fost, practic, luat cu asalt de copii şi tineri curioşi să afle câte ceva din misterele unei meserii în uniformă, antrenantă şi fascinantă deopotrivă.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi “Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud le-a venit în întâmpinare cu o ofertă educaţională interesantă, invitându-i să aplice pentru admiterea în învăţământul superior şi postliceal de specialitate, acolo unde se formează cadrele militare – arma jandarmi.

Exerciţiile demonstrative cu câinii de serviciu ai Jndarmeriei pot fi vizionate în următoarea înregistrare video, aici.