Primarul Nicolae Moldovan: “Constructor bun” la ANL-urile de pe Aleea Ghiocelului

Dacă un bloc ANL pentru medici se află pe rol în apropierea spitalului din Beclean, iar construcţia de noi locuinţe sociale în locul punctului termic dezafectat de pe strada Dobrogeanu Gherea îşi caută soluţiile financiare pe la Guvern, apartamenetele pentru tineri date în folosinţă în trecut au ajuns mai nou subiect de discuţie în Consiliul Local, ca urmare a degradărilor intervenite peste timp.

Este cazul celor două clădiri pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe le-a construit pe Aleea Ghiocelului, la intersecţie cu strada Someşului, în cazul cărora vopseaua exterioară nu a trecut proba vremurilor, dezvăluind câte ceva din calitatea execuţiei. Răspunsurile au venit chiar de la primarul Nicolae Moldovan, interpelat pe această temă de liberalul Ioan Zăgrean: “Am avut un constructor bun”, a explicat edilul în faţa aleşilor locali, cu precizarea că eventuale soluţii de redresare s-ar putea ivi, la un moment dat, dintr-un proiect european aplicat clădirilor publice, pentru ca respectivelele imobile să nu facă discrepanţă majoră cu celelalte blocuri din oraş atunci când acestea vor beneficia de reabilitările termice aflate pe agenda de lucru a autorităţilor şi a locatarilor. Până una-alta, o parte dintre chiriaşii de aici au luat problema în propriile mâini şi au făcut lucrarea pe cont propriu.

Cele 60 de apartamente ANL aflate în discuţie au fost date în folosinţă în vara anului 2006, în cadrul unui eveniment festiv la care a participat ministrul de atunci al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, Laszlo Borbely. Investiţia de la bugetul statului a însumat 4 milioane de lei şi a fost executată de SC “Purcsa Prod” SRL Beclean, unul dintre greii vremurilor în materie de construcţii publice, nu de alta, dar câştiga cam toate licitaţiile acelor timpuri.