Prietenia virtuală, mai sigură după ora de net de la Clubul Copiilor Beclean

Desfăşurat prin participarea poliţiştilor la activităţi educative de prevenire, la dezbateri şi expuneri de proiecte şcolare judeţene, programul “Ora de net” a ajuns vineri, 16 martie a.c., şi la Beclean.

Gazdă a fost Clubul Copiilor din localitate, acolo unde elevi, profesori şi autorităţi în uniformă au abordat tema siguranţei în mediul online, una prioritară pentru înstituţiile de învăţământ, familie, dar şi pentru Compartimentul de Analiză şi Prevenţie a Criminalităţii din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, preocupat în mod special de delincvenţa juvenilă şi de modul în care minorii pot  cădea victimele diferitelor circumstanţe.

Concluziile au fost utile fie şi numai pentru faptul că tinerii au conştientizat mai bine pericolele existente pe internet şi au primit cunoştinţele necesare protejării conturilor, a prieteniilor şi a informaţiilor gestionate în mediul virtual.

În cadru mai extins, subiectul face parte dintr-o iniţiativă a organizaţiei ”Salvați copiii”, concretizată printre altele în concursul ”Cetățenia digital. Drepturi și responsabilități pe internet privind datele personale”, desfăşurat în perioada 12 februarie – 30 martie 2018.