Polițiștii le-au dat înghețată pietonilor care circulau corect prin Beclean

O acțiune inedită a avut loc ieri în traficul din Beclean, acolo unde oamenii legii i-au motivat pe pietonii din oraș să circule corect, oferindu-le câte o înghețată în schimbul atitudinii responsabile în trafic.

„Polițiștii din cadrul Poliției orășenești Beclean și cei de prevenire a criminalității au organizat o acțiune de educare –informare destinată siguranței pietonilor din localitate. Ei au urmărit comportamentul pietonilor, răsplătindu-i cu înghețată pe cei care traversau corect și atenționându-i pe cei care ocoleau legea, punându-se astfel în pericol.

În cadrul acțiunii polițiștii au discutat cu peste 50 de persoane participante la traficul rutier în calitate de pietoni. În mod special au fost vizați copiii, cărora li s-a explicat care sunt riscurile la care se expun atunci când traversează în fugă, fără să se asigure sau în alte locuri decât pe zebră. Copiii au aflat cum se traversează corect strada și atunci când se plimbă cu bicicleta.

De asemene, o atenție deosebită au avut-o persoanele vârstnice, care reprezintă categoria cu cel mai mare risc în această zonă. Și acestora li s-a explicat că trebuie să fie precauți și să se asigure de mai multe ori, mai ales în mediul rural unde nu există multe treceri de pietoni.

Acțiunea face parte dintr-o campanie preventivă realizată de polițiștii beclenari, care are ca motto: ,,Viața ta merită efortul de a merge până la cea mai apropiată trecere pentru pietoni!,,” – informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.