Poliţiştii din Beclean cercetează uciderea unui câine

Imaginile apărute în mass-media, în care un câine era spânzurat cu sânge rece, fără nicio remuşcare, pe un teren extravilan din Lechinţa i-au mobilizat ieri pe poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean, care s-au sesizat din oficu cu privire la fapta prevăzută şi pedepsită de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au identificat un tânăr de 15 ani din Sînmihaiu de Câmpie, bănuit de comiterea faptei, şi continuă învestigaţiile pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Anul trecut în noiembrie, în premieră pentru România, un bărbat din Tulcea a ajuns la închisoare, fiind condamnat la şase luni cu executare în regim de detenţie pentru că a ucis cu sălbăticie un câine care nu prezenta pericol, prin lovirea repetată cu un cuţit. Cruzimea de care a dat dovadă inculpatul, în contextul în care animalul nu reprezenta nicio amenințare (acesta fiind în lanț), a determinat instanța să aprecieze că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate.