Poftiţi la 30 de porţii de gulaş gătit de beclenari la Maialul bistriţean maghiar!

Asociaţia “Celtic Transilvania”, cea care dă nume şi Festivalului organizat la Beclean în perioada 20 – 22 iulie 2018, ocupă mâine unul din cele 20 de locuri scoase la bătaie de Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” din municipiu pentru a desemna cel mai bun gulaş gătit la ediţia cu numărul XVIII a Maialului maghiar.

Evenimentul se va desfăşura în Pădurea Schullerwald din Bistriţa şi are un program de dansuri şi muzică, de la ora 12:00, ce va susţine concursul de gătit a cărui festivitate de premiere va avea loc la ora 14.00.

Partea artistică curpinde: muzica Militară a garnizoanei Bistrița, Orchestra Profesionistă Centrul Cultural Municipal, Ansamblurile folclorice de dansuri maghiare „SIRÜLŐ” – Remetea (Harghita), „KALÁRIS” din Kétegyháza – Ungaria, „HAJDINA” – Luduș (Mureş), cel din Sărmaşu (Mureş), „POHÁNKA” – Luduș, Sânger, Iernut, Cuci, Bogata, Iștihaza, Colonia Almassy- Mureş.

Ca şi în anii precedenţi, Primăria Bistriţa va pune gratuit la dispoziţia fiecărei echipe participante:  spaţiul de desfăşurare a acţiunii, pavilion 3×3 ml lemne de foc, 10 kg carne porc/vită/oaie, 5 kg, cartofi, pâine – 4 buc. franzelă, șerveţele, tacâmuri, farfurii de unică folosinţă.

Participanţii, în schimb, vor trebui să deţină un ceaun cu o capacitate de minim 20 de litri, să asigure din resurse proprii restul ingredientelor necesare pregătirii gulaşului şi să distribuie gratuit, la finalul competiţiei, 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.

“Din 2016 încoace suntem o prezenţă constantă printre echipele de meseriaşi între ale gătitului de gulaş, dar nici noi nu ne lăsăm mai prejos. Ca dovadă, am câştigat încă de la prima participare premiul special al juriului. Vă aşteptăm şi în acest an să ne susţineţi, să gustaţi din gulaşul nostru, poate bem şi un pahar de jinars, vorbim despre Festivalul Celtic şi alte proiecte ale noastre şi, ce este cel mai important, ne distrăm ! Vă aşteptăm!”, a declarat pe reţeaua de socializare echipa din Beclean, încă din momentul înscrierii în concurs.