Podurile feroviare din zona Becleanului şi din judeţ, în vizorul CNCFR

Podul feroviar dintre staţiile Dej Triaj şi Reteag aşteaptă reluarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de reabilitare, în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă din POIM 2014-2020 în care sunt incluse 5 obiective (3 poduri şi un podeţ fiind în alte judeţe). Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA estimează lansarea procedurii până la sfârşitul acestui an.

Pe de altă parte, în prezent se află în aplicare lucrări la Lot 4 ale aceluiaşi proiect de “Lucrări de reabilitare poduri, podete și tuneluri SRCF Cluj”, care are ca obiectiv reabilitarea unui pod şi a două podeţe din judeţul Bistriţa Năsăud, arată sursa citată. Este vorba despre:

  • podețul situat la km 41+719, CF 416B, Beclean – Ilva Mică, între stațiile Feldru – Ilva Mică,
  • podețul situat la km 23+210, CF 422, Salva – Vișeu de Jos, între stațiile Telciu – Fiad
  • podul situat la km 47+128, CF 418 A, Beclean – Sărățel, între stațiile Măgheruș – Sărățel).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 2019.

Ziarul Tajurn a scris recent despre podul feroviar de la Coldău, care şubrezeşte legătura dintre Moldova şi Transilvania – căci trenul abia dacă mai poate trece, cu o restricţie de viteză de 10 kilometri/oră, peste o infrastructură vizibil compromisă, iar lucrările de reparaţii în valoare de 16.344.235 lei fara TVA s-au împotmolit timp de doi ani în proceduri de licitaţie; reevaluarea ofertelor s-a reluat de curând (la 21 iunie 2018).