Pentru medici, ANL deschide la Beclean un nou şantier

Ultima aprobare necesară bocului ANL pentru medicii din Beclean, obţinută  miercuri, 21 februarie 2018, dă undă verde deschiderii, în martie, a şantierului de lângă Sitalul Orăşenesc, pe terenul (3.692 metri pătraţi) pus la dispoziţie prin decizia din 2017 a Consiliului Local. Investiţia pentru care administraţia pubică locală s-a zbătut de o bucată de vreme, cu obiectivul de a atrage personal medical de valoare pe meleaguri someşene, însumează 3,4 milioane de lei, bani de la bugetul de stat, şi se va concretiza în 12 locuinţe cu câte o cameră şi alte 12 apartamente cu câte două camere utilizabile în regim de închiriere. Bugetului orăşenesc îi vor reveni racordurile la utilităţi, amenajarea căilor de acces, a aleilor pietonale, a spaţiilor verzi şi a parcărilor.

Demersurile de creare a condiţiilor necesare pentru ca şi alţi specalişti, din alte domenii de activitate, să profeseze în oraşul de pe Someş nu se opresc aici, a anunţat primarul Nicolae Moldovan,  care a început deja procedurile pentru edificarea unui al doilea bloc ANL de serviciu.

Cu peste 300 de garsoniere şi apartamente ANL construite de-a lungul timpului la Beclean, printre cele mai multe din ţară raportate la numărul de locuitori, Primăria a reuşit să onoreze în mare parte cererea locativă a tinerilor din oraş cu vârste până în 35 de ani, ajungând acum la un alt nivel, cel al atragerii în localitate a resurselor umane specializate în diferite domenii de activitate. Administraţia locală a avut şi de câştigat de pe urma acestor construcţii, încasând anual de la chiriaşi sute de mii de lei.