Paste cu pui şi ciuperci

Pastele sunt mâncarea preferată a italienilor, însă la cât sunt de gustoase şi uşor de preparat, pot fi adoptate oricând, cu succes, şi în bucătăria noastră. De aceea, azi vă propunem o reţeţă extrem de rapidă şi delicioasă, cu un gust special provenit din folosirea unui condiment specific şi aromat: coriandru.

Ingrediente:

  • 250 grame de paste (Barilla Penne);
  • 1 piept de pui;
  • 300 ml. smântână de gătit;
  • 300 grame de ciuperci;
  • două-trei linguri de ulei;
  • Sare, piper, (vegeta după preferinţe), coriandru – după gust.

Cantităţile sunt orientative şi se pot adapta în funcţie de preferinţe.

Preparare:

Tăiem carnea de pui cubuleţe şi porţionăm ciupercile în bucăţi medii. Într-o tigaie (de teflon), cârcălim în uleiul încins bucăţile de carne, presărând coriandru măcinat. Când carnea şi-a schimbat culoarea pe toate părţile, adăugăm ciupercile tăiate şi celelalte condimente, după gust. Acoperim şi lăsăm să fiarbă în sucul propriu, la foc mic, până scade lichidul format din acest amestec. Luăm de pe foc şi lăsăm se se răcorească 1-2 minute, după care adăugăm smântâna şi amestecăm pentru omogenizare. Mutăm tigaia pe foc şi continuăm să amestecăm încă puţin, până capătă o oarecare consistenţă, adăugând apoi pastele fierte în prealabil.

Poftă bună!