Nu mai sunt bani pentru asistenţii persoanelor cu handicap din Uriu

Începând cu luna iunie, pentru 39 de asistenţi personali, câţi are în plată Primăria Uriu, salariile nu mai sunt o certitudine, după ce fondul destinat acestora a ajuns la fundul sacului.

Situaţia e cauzată de faptul că numărul celor angajaţi să îngrijească persoane cu handicap a crescut simţitor – cu nouă persoane – faţă de ceea a prevăzut bugetul local la începutul anului, la momentul constituirii, ne-a explicat viceprimarul Gheorghe Oprea, cu precizarea că la mijloc a intervenit şi majorarea salariului minim pe economie, iar toţi aceşti factori au secătuit resursele destinate sectorului aflat în discuţie.

Autorităţile locale speră la o rezolvare de sus, de acolo de unde provin remuneraţiile în cauză, printr-o suplimentare de fonduri de la bugetul de stat care să facă posibilă o rectificare salvatoare.

Un asistent pentru persoanele cu dizabilităţi primeşte salariul minim pe economie, plus sporul de vechime. Pentru beneficiari, vestea lefurilor incerte e devastatoare, atâta timp cât acestea le sunt, în cele mai multe cazuri, singurele surse de venit.