Natura dezlănţuită a lăsat fără electricitate 100 de consumatori din Malin

100 de consumatori au rămas fără curent electric la Malin, ca urmare a faptului că în ultimele 24 de ore judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat sub incidenţa mai multor atenţionări meteorologice şi hidrologice de Cod Galben şi Portocaliu. Pentru remedierea a intervenit un echipaj de la SC “Electrica” SA, care lucrează chiar la această oră pentru remedierea deficienţelor.

În zona oraşului Beclean, acestea sunt singurele efecte ale dezlănţuirii naturii, însă nu acelaşi lucru se poate spune la nivel de judeţ, unde două localităţi au înregistrat daune în urma ploilor şi a vântului puternic. De pildă, în Rodna a fost afectat acoperişul unei case şi au fost doborâţi 3 copaci, iar la Feldru, un copac a căzut peste firele de energie electrică, fiind prejudiciaţi în jur de 20 de consumatori. În ajutor au venit comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi, după caz, SC “Electrica”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a monitorizat situaţia operativă din teren pe toată durata avertizărilor meteo şi hidrologice şi a alocat resursele necesare înlăturării efectelor nedorite.