Minciunele…

Simple, dar atât de delicioase, așa cum numai bunicile pot face, minciunelele sunt o rețetă tradițională de desert, gata să uimească oricând în zilele noastre pe oricine e dispus să le guste.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le găti:

  • făină, cât cuprinde aluatul;
  • 4 ouă;
  • un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;
  • 4 linguri zahăr pudră;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 linguriță de esență de rom;
  • 2 linguri de unt topit (răcit);
  • ulei sau untură pentru prăjit.

Mod de preparare:

Batem ouăle foarte bine cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, untul topit, uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu.

După ce am amestecat aceste ingrediente, începem să cernem făină în acest amestec și frământăm aluatul. Aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Împărțim aluatul frământat în două. Lăsăm o bucată de aluat din cele două în vasul unde l-am frământat și îl lăsăm să se odihnească. Cealaltă bucată o întindem.

Trebuie să fie puțin mai groasă decât foaia de tăieței. Tăiem foaia de aluat fâșii cu lățimea de 4 cm și lungimea de 12 cm. Pe mijlocul fiecărei fâșii tăiem o gaură de aproximativ 4 cm.

Prin această gaură trecem ambele capete a fâșiilor, așa vom obține forma interesantă pe care o au.

Cât timp facem minciunelele, punem uleiul la încins. Prăjim minciunelele în ulei încins după care le scoatem pe prosoape de hârtie. Le presărăm cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!