Mărţişoare… ilegale

Prinşi asupra faptului că voiau să vestească primăvara în mod ilegal, doi bărbaţi au fost amendaţi de jandarmi la finalul săptămânii trecute, chiar în faţa unui magazin din Beclean. Practic, oamenii au expus spre vânzare 430 de mărţişoare în valoare de aproximativ 1.400 de lei, fără a îndeplini normele prevăzute pentru aceste situaţii.

“În conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, produsele au fost confiscate, cei în cauză fiind sancţionaţi cu 1.000 de lei pentru vânzarea ambulantă de mărfuri în alte locuri decât cele autorizate, respectiv pentru lipsa afişării preţurilor la mărfurile expuse spre vânzare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Aceasta nu a fost singura acţiune desfăşurată în judeţ de către oamenii legii în perioada de referinţă. Jandarmii bistriţeni au fost cei care au sancţionat, cu un total de 2.500 de lei, încălcarea normelor de convieţuire socială prin adresarea de injurii şi cuvinte jignitoare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, refuzul declinării identităţii în faţa agentului constatator, cerşetoria şi pescuitul fără permis.