La centenar, lelea Ioană din Căianu Mic i-a primit pe primar şi preot în sânul familiei numeroase

Cunoscută pentru hărnicia de-o viaţă şi vorba înţeleaptă pe care o are pentru oricine îi trece pragul casei, lelea Ioană, aşa cum e ştiută cea mai vârstnică dintre locuitorii comunei Căianu Mic, a primit ieri vizita primarului Paul Ştir, a părintelui paroh, Ștefan Crișan, şi a câtorva aleşi locali (Mircea Boca, nepot, și Marius Hiticaș) veniţi în sânul familiei să îi ureze mulţi ani înainte, la centenar.

Născută în anul Marii Uniri a tuturor românilor, la 25 aprilie 1918, Ioana Ciurdărean a primit de la gospodarii chestiunilor publice ale comunei o diplomă de aleasă preţuire, un aranjament floral şi un tort, împreună cu urări de sănătate şi putere de a-şi purta cu bine mândra vârstă la care a ajuns. Evenimentul a avut parte şi de momente religioase în cadrrul slujbei oficiate pentru a binecuvânta întreaga casă a sărbătoritei.

Lelea Ioană nu a avut o viață ușoară, dar îi e recunoscătoare bunului Dumnezeu pentru existenţa-i îndelungată şi familia frumoasă cu care a binecuvântat-o. În 10 noiembrie 1934 şi-a unit destinul cu cel al lui Vasile Ciurdărean, alături de care a petrecut 59 de ani de căsătorie, din care s-au născut opt copii: patru băieți și patru fete! A rămas văduvă cu 25 de ani în urmă,  în 1993, iar familia lărgită numără acum 22 de nepoți, 53 de strănepoți şi 3 stră-strănepoți.