La Băile Figa, vara 2018 vine cu tarifele din 2017, de la 1 Iunie

Zi liberă oficială, sărbătoarea dedicată la 1 Iunie copilăriei universale va avea la Beclean conotaţii deosebite, dată fiind suprapunerea cu deschiderea sezonului estival 2018 la Băile Figa. Fără manifestări inaugurale speciale, dar cu destule noutăţi administrative în măsură să atragă interesul turistic , vara acestui an vine în parcul balnear cu tarifele din 2017, aşa cum au fost acestea aprobate în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Local: 15 lei/persoană intrarea în staţiune (şezlongul e inclus în preţ în limita stocului disponibil); 10 lei/persoană accesul la bazinul interior; 10 lei/brăţara pentru utilizarea toboganelor din Aqualand; 30 de lei/oră e taxa pentru terenul de fotbal; 10 lei/oră – pentru tenis; 2 lei costă 20 de minute la saună sau la jacuzzi; 2 lei e ora de fitness; 50 de lei face abonamentul în plină vară, dacă titularul acestuia a frecventat parcul de distracţii acvatice mai multe luni la rând în extrasezon, inclusiv în luna aprilie.

Pe durata sezonului estival, care începe la 1 Iunie şi se încheie la 1 octombrie 2018, Consiliul Local oferă, în funcţie de situaţie, unele reduceri şi facilităţi anumitor categorii sociale care se adresează forului legislativ local cu solicitări în acest sens; acestea se aplică de luni până vineri, pentru că sâmbăta şi duminica nu mai e valabilă nicio concesie financiară, nici măcar în privinţa abonamentelor, care îşi pierd valabilitatea în zilele sfârşitului de săptămână.

Până acum, astfel de decizii s-au dat pentru 69 de persoane, parte din Asociaţia Pensionarilor, care vor plăti cu doar 2 lei (pentru şezlong) intrarea în staţiune. Prin consilierul PMP Caius Cârcu, organizatorii Festivalului Celtic Transilvania au obţinut pentru participanţii la acest eveniment dreptul de a vizita Băile Figa gratuit, preţ de o oră, în baza unor acte de identificare personală şi a unor semnături.

Acum, când administraţia oraşului face ultimele lucrări şi retuşuri înainte ca staţiunea să fie gata să-şi primească vizitatorii cu sutele de mii (zilnic între orele 8.00 şi 21.00), primarul Nicolae Moldovan nu-şi doreşte decât să dea Dumnezeu căldură şi turişti, pentru un sezon cel puţin la fel de bun ca anterioarele.

Oricum, noutăţile anului 2018 sunt atracţive, dacă luăm în considerare numai faptul că două bazine exterioare vor avea apă caldă (de la centrală, prin aducţiuni de gaz): cel mare, pentru adulţi (ultimul construit, în zona de picnic, lângă pădure), şi unul nou, pentru copii mici, amenajat în apropierea râului leneş. Iar veştile nu se opresc aici: pentru sezonul 2019 va fi disponibil un nou tobogan mare, a cărui construcţie va începe în această toamnă.