Jurnal de tabără: atmosferă productivă printre creatorii de roboţi veniţi la Beclean

Atmosfera destinsă şi productivă intelectual din Tabăra naţională de robotică organizată de Asociaţia “Naţie prin educaţie” la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean e cadrul optim pentru ca 130 de tineri talentaţi şi pasionaţi din România să creeze, alături de mentorii lor, momente speciale în fiecare zi.

După deschiderea oficială de luni seara, petrecută în parcul central al oraşului, elevii şi profesorii lor au avut parte, marţi şi miercuri, de întâlniri constructive cu organizatorii, activităţi comune, competiţii amicale în sala de sport a instituţiei gazde, cursuri cu informaţii relevante despre construcţia robotului şi un memorabil foc de tabără.

Programul va continua în aceeaşi notă şi zilele următoare, când pe lângă preocupările specifice, creatorii de roboţi din toată ţara se vor delecta cu povestea de viaţă a salvamarilor de la “Esentza Robotics”: David Poenar, Szasz Bogdan, Cătălin Felecan, Vasile Cioban, Laura Ghiici . Atelierele de teatru şi comunicare vor completa în mod frumos şi creativ îndeletnicirile tehnice ale taberei, în perioada care a mai rămas până la finalizarea ei, pentru ca duminică, de la ora 14.00, roboţii montaţi să poată fi admiraţi în cadrul unei expoziţii tematice.

Desigur, totul se va încheia cu concertul “Carla’s Dreams” de la “Zilele oraşului Beclean”, în Piaţa Mare, acolo unde va avea loc şi focul de artificii de finalizare a evenimentului.