ÎPS Mitropolitul Andrei, în “lupta cu păcatul”, la Beclean

Mănăstirea „Pantocrator” din Beclean şi-a serbat hramul joi, 12 iulie, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul. Au slujit, cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un sobor de preoţi din care au făcut parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, secretarul eparhial arhim. dr. Benedict Vesa și protopopul Becleanului, Părintele Vicențiu Doru Zinveliu. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost  date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit, Mitropolitul Andrei a vorbit pe tema ”Lupta cu păcatul”, după care ierarhul a acordat diplome de aleasă cinstire celor care au ajutat mănăstirea, a vizitat șantierul acesteia și a citit o rugăciune de binecuvântare pentru lucrările de construcție a ansamblului monahal.

Mănăstirea „Pantocrator”, purtând hramul Sfântul Paisie Aghioritul, a fost înființată la 1 iunie 2017, în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean, pe locul unei vechi clopotnițe.

Acesta nu a fost singurul eveniment religios de marcă desfăşurat aici în ultimul timp. Duminică, în 8 iulie, ÎPS Andrei a participat la resfinţirea celei mai vechi biserici româneşti din Beclean, cea purtând hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Mitropolitul a binecuvântat lucrările realizate în ultimii 18 ani la lăcaşul de cult păstorit acum de preoţii Vasile şi Adrian Cherhaţ, a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în apropierea bisericii şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a arătat că Isus Hristos este Doctorul trupurilor şi al sufletelor.