Înainte de asfaltare, gaz în zona cabanelor de la Băile Figa

Pentru că cinci ani de zile după finalizare nu mai permite nicio intervenţie, lucrarea de asfaltare a zece străzi din cartierul Podirei şi a şase alei dintre cabanele Băilor Figa necesită corelarea chiar în această perioadă cu alte investiţii, în măsură să asigure funcţionalitatea maximă a zonei.

Susţinută din şapte milioane de lei, bani accesaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pe filiera Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, reabillitatea infrastructurii din această zonă lasă loc, în prealabil, racordărilor la reţeaua de gaz, care vine în teritoriu în urma unei investiţii a Primăriei Beclean şi a “EON”.

Oricum, asfaltarea străduţelor cu pricina se află la stadiul procedurilor pentru desemnarea constructorului, astfel încât autorităţile locale estimează începerea lucrărilor la Figa cam prin luna septembrie a acestui an, iar în cartierul Podirei, prin august. Până atunci, proprietarii de cabane din apropierea staţiunii trebuie să se mişte repede pentru a fi pe fază cu sincronizarea acţiunilor, racordurile individuale fiind posibile imediat ce reţeaua ajunge în teritoriu.

În aceeaşi situaţie se află şi proprietarii neracordaţi la reţeaua de gaz de pe străzile ce urmează a fi reabilitate în cadrul programului de creştere a mobilităţii urbane, care vor desfăşura lucrări preliminare similare de branşare.