În pragul noului sezon competiţional, echipa de minifotbal a Becleanului caută susţinere

Activă de trei ani în campionatul municipal de minifotbal din Bistriţa-Năsăud, acolo unde a înregistrat din prima succesul de a promova în Liga întâi din Divizia a doua, “Vig Pavaje”, echipa Becleanului, se află în faţa unui nou sezon competiţional. În perspectiva competiţiei care va începe la final de august, pregătirile sunt în toi pentru sportivii noştri, nu de mult timp întorşi de la Cupa României cu obiectivul îndeplinit: acela de a trece de etapa grupelor, în mijlocul unei întreceri la startul căreia s-au aliniat, la Sibiu, 96 de echipe, un record de participare pentru concursurile de profil din România.

În pragul provocării sportive ce urmează, reprezentanţii Becleanului au ca obiectiv clasarea în primele cinci echipe ale campionatului, dar şi accederea la meciurile următoarei Cupe a României, a treia în cronologia participărilor dedicate acestui eveniment.

Atmosfera din interiorul unei echipe încrezătoare în forţele proprii şi dornice de performanţă, aflată în căutarea susţinerilor necesare oricărui început de drum, ne-a fost redată de Călin Cherecheş:

“Urmează începerea următorului sezon competiţional la minifotbal pentru echipa care reprezintă oraşul Beclean , un nou sezon promiţător, care aduce noi provocări, noi ambiţii pe terenul de la Baza Raoul, unde jucătorii se întâlnesc în Campionatul Ligii 1 cu cele mai bune echipe ale judeţului , cu echipe care ne reprezintă la turnee finale, cu echipe care investesc în performanţă.

În perioada recent trecută, echipa noastră a reprezentat judeţul la Cupa României de la Sibiu, unde a adus 4 puncte la coeficientul judeţului, judeţ care a fost reprezentat la turneul final de două echipe bistriţene , Raal şi Extratereştrii , cei din urmă jucând finala mare împotriva timişorenilor.

Este un campionat judeţean foarte bine dezvoltat, în care există o implicare foarte mare din partea firmelor din judeţ. Echipa din oraşul nostru încearcă să le redea beclenarilor bucuria de a avea o echipă reprezentativă a balonului rotund , chiar dacă pentru moment la un nivel mai mic; mic din punctul de vedere al terenului, deoarece minifotbalul este un sport într-o uriaşă creştere, unde sunt prezenţi foşti jucători de Liga 1, jucători internaţionali şi chiar foste legende. Un sezon competiţional implică, însă, nişte costuri, de la echipamente până la cheltuielile de transport şi cele legate de teren.

După cum spunea şi Raoul Borsos, organizatorul competiţiei de la Bistriţa, care a fost prezent la recentul turneu amical de la Beclean, oraşul nostru este reprezentat la un nivel înalt în Bistriţa şi în ţară, dar pentru performanţă trebuie şi implicare; o implicare pe care o vede, mai ales că Becleanul este la un nivel de dezvoltare ridicat , doar că din cauza dispariţiei echipei de fotbal Someş Gaz Beclean, interesul pentru sport este destul de scăzut.”