H3LEN, primele victorii

Având numărul de concurs RO 005, H3LEN, noul robot al echipei de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean, s-a remarcat prin dinamism şi a înregistrat patru victorii din tot atâtea meciuri disputate la întrecerea regională First Tech Challenge (FTC), sâmbătă, 17 februarie 2018, la Cluj-Napoca.

 

“Esentza Robotics”, căci despre ea este vorba, s-a dovedit astfel a fi cea mai bună din Ardeal, adjudecându-şi primul loc din cele 22 aliniate la startul concursului. “Ei şi alţii asemenea lor sunt speranţa României. Ceea ce reuşesc având un minim de resurse este incredibil!”, a concluzionat directorul Cristian Nicula.

Programat în doar 48 de ore, ca urmare a unei provocări competiţionale lansate de partenerii de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Dej, H3LEN ţinteşte marele premiu al ediţiei din acest an a First Tech Challenge (FTC) România, participând la etape intermediare de pregătire amicală precum cea de la Cluj, fără importanţă în ansamblul rezultatelor oficiale.

În 2017, elevii Colegiului beclenar au ajuns cu primul lor robot, P4TRICK, în finala aceleiaşi competiţii naţionale, ceea mai mare întrecere de robotică pentru licee, la startul căreia s-au aliniat 54 de echipe din ţară. Au adus atunci la Beclean trofeul oferit alianței finaliste, premiul pentru secțiunea Inspiring și premiul pentru secțiunea Control.