Fapt artistic, la Beclean

1 Iunie, Ziua Copilului, va avea, la Biserica Ortodoxă “Sfântul Andrei” din parcul central al oraşului Beclean, conotaţii deosebite, graţie organizării unui vernisaj cu picturile Mariei Jula, în cadrul unui eveniment cultural programat pentru ora 17.00.

Angajată a Spitalului Orăşenesc Beclean şi absolventă de Psihologie, autoarea va expune afară, dacă timpul va permite asta (dacă nu, înăuntru), în jur de 30 de pânze lucrate în acrilice.

Având mereu o aplecare pentru frumos, artă, literatură, Mary J. – pe numele ei de scenă – a început să picteze în urmă cu doar un an de zile, la început în acuarelă, pe carton, mai mult în joacă, apoi pe canvas, în culori acrilice. Nu-şi explică de ce nu a făcut-o mai devreme, în condiţiile în care activitatea artistică astfel descoperită i se pare o adevărată terapie, un fel de meditaţie, graţie stării lăuntrice de bine ce izvorăşte din ea. Temele florale, peisajele şi multe altele se regăsesc în lucări de diferite dimensiuni, în nuanţe diverse, unele vii, altele estompate, altele în nonculoare (alb-negru).

“Am vrut să experimentez mult şi de aceea nici un tablou nu seamană cu altul. Deci nu am un stil conturat. Am devenit autodidactă în ceea ce priveşte pictura, neavând studii de specialitate.”, spune Mary J.