Echipa de minifotbal a Becleanului promovează Băile Figa la Cupa României

Purtând tricouri inscripţionate cu staţiunea de lângă Beclean, echipa de minifotbal a oraşului Beclean, “Vig Pavaje”, ne promovează parcul balnear la Cupa României, eveniment ce se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână la Sibiu. Susţinerea vine de la cazarebailefiga.ro, care a mai sprijinit financiar şi alţi sportivi din localitate, pentru a duce mai departe în ţară renumele Aqualandului de pe aceste meleaguri. A fost cazul celui mai mare alergător din Beclean, Dan Bilţiu, care a popularizat în aceiaşi termeni Băile Figa la diferite maratoane organizate în ţară.

Tinerii sportivi beclenari – căci 22 de ani este media de vârstă a formaţiei, semnificativ mai redusă decât a multor participanţi la competiţiile de profil – au plecat la Sibiu cu gândul să treacă de prima fază a întrecerii, adică să iasă cu succes din grupa a XXIII-a, din care mai fac parte “Tec Buftea” (meciul e azi, la ora 15.00) şi “Rangers Sibiu” (azi, la ora 19.00); se califică primele două clasate.

La start s-au aliniat 96 de echipe, un număr record pentru competiţiile de minifotbal din România, organizate prin tragere la sorţi în 32 de grupe; şapte dintre acestea reprezintă judeţul Bistriţa-Năsăud (şase sunt din Bistriţa şi una e din Beclean).

“Vig Pavaje” activează de trei ani în Campionatul municipal de minifotbal din Bistriţa-Năsăud, înregistrând din prima succesul de a promova în Liga întâi, din Divizia a doua. Aşa a ajuns să se califice anul trecut la Cupa României de la Cluj, acolo unde s-au întrecut 94 de echipe din toată ţara.

La competiţia de acum, formaţia e ajutată financiar de “Cazare Băile Figa”, “Sandy Cola” şi “Sintetic Corăbian”. Din lot fac parte următorii jucători: Ciprian Pop, Alex Ţărmure, Călin Chereches, Cătălin Beraru, Bogdan Teutişan, Paul Halas, Florin Obreja, Daniel Pop, Raul Pop, Gabriel Beudean, Paul Cristurean.