Acasă Featured Din veniturile încasate în primul trimestru, Primăria Beclean are o autonomie de 99,79%

Din veniturile încasate în primul trimestru, Primăria Beclean are o autonomie de 99,79%

0
Din veniturile încasate în primul trimestru, Primăria Beclean are o autonomie de 99,79%

Consiliul Local Beclean a aprobat situaţiile financiare privind execuţia bugetară la data de 31 martie 2018 a bugetului oraşului Beclean, pe secţiunea de funcţionare şi dezvoltare, în urma explicaţiilor de specialitate oferite de directorul economic al Primăriei Beclean, Adriana Gîrjan.

Este vorba despre obişnuita raportare trimestrială rezultată din prelucrarea datelor de la Finanţe, ce atestă faptul că gradul de realizare a veniturilor este de 57,82%, calculând aici şi fondurile europene. Veniturile proprii – şi aici este vorba despre cele din casierie – au fost încasate în proporţie de 95,31%, iar veniturile totale, fără cotele din impozitul pe venit, au fost realizate la nivelul a 99,79%.

“Concluzia este că la ce încasăm noi la impozite avem un grad mare de realizare, iar la ce încasăm de la bugetul de stat prin cota de impozit pe venit şi subvenţiile pe fondurile europene nederulate până în prezent ne diminuează veniturile totale încasate, faţă de cele programate. Veniturile depersonalizate încasate la venituri totale, care dau gradul de autonomie decizională, sunt de 99,79%, ceea ce ne arată că din veniturile încasate avem decizie de 99,79%, pentru că veniturile bugetului de stat încă nu sunt în derulare. Asupra lor acţionează bugetul de stat în momentul în care ne vor fi alocate fondurile europene”, a explicat dir. ec. Adriana Gîrjan în faţa aleşilor locali.

La data de 31 martie 2018, disponibilul în Trezorerie a bugetului local a fost de peste 7,3 milioane de lei, din care aproximativ 6,2 milioane de lei reprezintă excedentul neutilizat din anii precedenţi, şi circa 1,1 milioane de lei, disponibilul din anul curent. Cheltuielile totale ale bugetului local prognozate, inclusiv cu fonduri europene nederulate până în prezent, au fost de 7,368 milioane de lei, din care s-au făcut plăţi de aproximativ 3,317 milioane de lei.

Bugetul instituţiilor publice şi a entităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii cuprinde Spitalul, Direcţia de Gospodărire Comunală, Casa de Cultură şi unităţile de învăţământ. Veniturile totale prognozate ale acestora au fost de aproximativ 7 milioane de lei, cu încasări de circa 5,2 milioane de lei. Disponibilul în Trezorerie la data de 31 martie 2018 al bugetului instituţiilor autofinanţate a fost de 4,78 milioane de lei, din care Spitalul Orăşenesc a avut 4,62 milioane de lei, iar restul, Direcţia de Gospodărire Comunală, unităţile de învăţământ şi Casa de Cultură.

La data de referinţă, nu exista datorie publică.