Din Beclean, în finala celui mai mare concurs de artă pentru liceeni din România

Aducând la nivel de artă pasiunea ei pentru fotografie, o liceană de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean a ajuns până în finala celei mai importante competiţii de profil din România, dedicată acestui segment de vârstă.

Ioana Iuga, căci despre ea este vorba, a reuşit să cucerească juriul Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni – “LicArt”, fiind autoarea unuia dintre cele mai bune zece portrete din concurs: Mara Pop.

La secţiunea de fotografie – din care mai fac parte categoriile “alb-negru” şi “diverse”, fiecare cu câte zece finalişti – s-au înscris 856 de participanţi cu 4882 de creaţii, cele mai reuşite fiind selectate de următorii specialişti: Vadim Ghirdă – fotograf Associated Press, laureat World Press Photo; Vlad Eftenie – laureat Sony Photo Awards; Cristian Munteanu – finalist Days Japan International Photojournalism Awards. În perioada 31 martie – 6 aprilie 2018, Tabăra de Creaţie “LicArt” le va oferi celor mai talentaţi ocazia să înveţe, să se cunoască şi să se distreze, iar câştigătorilor, cele mai mari dintre premiile competiţiilor pentru amatori.

Sub deviza “E timpul să încurajăm frumosul din tineri!”, ediţia din acest an a Festivalului, a XVII-a în cronologia evenimentului, a însemnat 12 săptămâni de concurs la provocările căruia au răspuns prin poezie sau artă fotografică mii de adolescenţi români, care au găsit aici un spaţiu de afirmare, de cunoaştere, comunicare, exprimare, recunoaştere, înţelegere şi apreciere.

Întâlnirea cu “LicArt”, singura competiţie dedicată liceenilor artişti din ţară, a însemnat pentru mulţi curajul de a nu-şi abandona pasiunile şi chiar acela de a scrie, de a juca teatru, de a regiza sau de a fotografia la modul profesionist.