DGC Beclean începe curăţenia de primăvară

Startul campaniei de ecologizare a fost dat astăzi de instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, care a transmis primăriilor din judeţ, dar şi cetăţenilor cu spirit civic, mesajul de a se implica şi a adopta măsurile necesare gospodăririi localităţilor urbane şi rurale în bune condiţii.

Obiectivele sunt: asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile din localităţi; salubrizarea şi igienizarea zonelor încărcate cu deşeuri peste iarnă; menţinerea în stare corespunzătoare a spaţiilor verzi şi a locurilor de agrement; întreţinerea monumentelor; păstrarea în bune condiţii de funcţionare a şanţurilor şi a rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

Sub coordonarea directorului George Pop, dar şi a viceprimarului Mathe Ştefan, Direcţia de Gospodărire Beclean e gata de acţiune, urmând să dea startul, ca în fiecare an în această perioadă, campaniei de curăţenie generală în tot oraşul.

Începând cu strângerea gunoaielor aruncate aiurea, continuând cu văruirea copacilor şi a bordurilor, aranjarea Băilor Figa, amenajarea rondourilor cu flori de sezon (respectând perioada optimă de plantare) şi aranjarea drumurilor cu balast – iată, în linii mari, planul imediat.

În subordinea Direcţiei de Gospodărire Comunale Beclean funcţionează aici două sere (cu doi angajaţi) producătoare de plante ornamentale, în special begonii, dar şi alte specii.