Decsei Attila, preşedinte UDMR Bistriţa-Năsăud: “La mulţi ani, Beclean! La mulţi ani, România! Să fim uniţi!”

Buna colaborare cu UDMR subliniată de primarul Nicolae Moldovan la semicentenarul oraşului Beclean s-a transpus în urările de dăinuire pe care preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, Decsei Attila, le-a adresat României şi locuitorilor săi, de la Beclean, chiar în anul când sărbătorim 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

“La mulţi ani, Beclean! La mulţi ani, România! Să fim uniţi! Împreună putem dezvolta ţara, oraşele şi regiunile unde trăim!”, a îndemnat liderul maghiarilor din judeţ la manifestările  organizate în holul Primăriei Beclean la împlinirea a 50 de ani de când Becleanul a fost ridicat la rang de oraş.

Istoricii, profesorii şi alţi invitaţi participanţi la secţiunea de colocviu a evenimentului aşezat sâmbătă, 17 februarie 2018, în contextul centenarului naţional au subliniat necesitatea ca Unirea de la 1 Decembrie 1918 să fie sărbătorită de toţi cetăţenii acestei ţări, căci reprezintă momentul când aici s-a creat o cultură de tip democratic în baza căreia românii au învăţat să se suporte unii pe alţii, evitând să se transforme din asupriţi în asupritori.