De exemplu, Beclean

Cu cel mai mare buget din istorie şi 50 de ani de viaţă urbană sărbătoriţi cu fast la Primărie, cu o serie de proiecte aflate pe rol şi gândul la lecţiile trecutului, Becleanul a arătat sâmbătă, 17 februarie 2018, că e capabil să-şi preţuiască oamenii, la fel cum mulţi dintre cei născuţi aici sunt iremediabil legaţi sufleteşte de meleagurile someşene (istoricul Liviu Maior, fost ministru al Învăţământului, e unul dintre aceştia).

Faptul a fost apreciat chiar de prefectul Ovidiu Frenţ care a avut, ca şi ceilalţi invitaţi de marcă ai sărbătorii, cuvinte de laudă pentru oraşul ajuns nu de puţine ori exemplu de hărnicie, unitate şi reuşită administrativă notabilă chiar în plan naţional. Primarul le-a preluat cu bucurie şi le-a dat mai departe oamenilor care într-un fel sau altul au făcut parte din jumătatea de secol de existenţă orăşenească în acest teritoriu.

Nu mai puţin de 50 de profesionişti în domeniile lor de activitate, doctori, profesori, oameni de cultură, jurişti, preoţi, foşti şi actuali primari şi viceprimari, afacerişti, (ex) şefi de instituţii sau oameni simpli care au convieţuit vreme de o jumătate de secol (de exmplu, soţii Vlad Gavrilă şi Leontina), toţi au fost onoraţi de primarul Nicolae Moldovan cu diplome de recunoaştere a activităţii şi a valorii personale aduse în viaţa comunităţii de aici; între ei, un loc aparte în sufletul edilului l-a avut “doamna dirigintă”, cea care “m-a stresat şi m-a făcut om”.

Aşa cum se întâmplă la Zilele oraşului sau la trecerea dintre ani, evenimentul dedicat jumătăţii de secol de istorie urbană s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii organizat de autorităţi în centrul civic modernizat anii trecuţi în jurul noului sediu al Primăriei. Parcul cu ornamente specifice s-a înscris în acelaşi ton de lumină şi culoare.