D’ale Becleanului

Dacă șoferii blocați de multe ori într-un trafic imposibil s-au săturat, probabil, de când tot invocă circulația dificilă de-a lungul Becleanului, nici pietonii nu se simt prea bine atunci când au de-a face cu drumul național-european ce tranzitează aceeași localitate. Destul de deschise cât să-ți prindă piciorul ca într-o capcană, dalele din dreptul unor treceri de pietoni se dovedesc a fi destul de periculoase încât să determine, în unele situații, chiar intervențiile de urgență. S-a întâmplat în urmă cu un an de zile, când două femei au pățit-o când au intenționat să traverseze în zona chioșcurilor de pe strada Obor, fiind nevoie chiar de intervenția salvatoare a SMURD-ului și a forțelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Deși întâmplarea nefericită e veche, situația dalelor din vecinătatea drumului principal al orașului Belean e la fel de actuală, căci spațiile sunt atât de largi încât pericolul persistă în orice clipă.

Loc de desfășurare a unor lucrări ce au dus în trecut la îngroparea unor conducte de utilități, infrastructura reabilitată de aproximativ 10 ani de-a lungul Drumului Național 17 ar trebui refăcută întocmai de către autorii intervențiilor colaterale, nu de alta, dar domeniul public al orașului Beclean e garantat printr-o decizie mai veche a Consiliului Local, iar cei care își fac de lucru în zonă au de plătit și de efectuat reparațiile de rigoare, până la stadiul restabilirii situației inițiale.