Concurs interjudeţean de inteligenţă, la Beclean

Pe final de an școlar, când cei mai mulți participanți la actul didactic se gândesc deja la marea vacanță, sute de elevi din mai multe judeţe ale ţării se vor întrece la Beclean, la finalul acestei săptămâni, în abilitatea de a rezolva probleme de matematică corespunzătoare nivelului de studiu din clasele a III-a – a VIII-a.

Ajuns la ediţia a VI-a, concursul organizat de Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean şi Colegiul Naţional “Petru Rareş” din aceeaşi localitate este, în fapt,  o competiție de inteligență și cunoaștere dedicată celui care a fost profesorul universitar Sever-Aurel Groze, mare personalitate clujeană care dă nume şi anvergură evenimentului de cinci ani încoace.

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile începând de vineri, 18 mai 2018, când are loc deschiderea festivă (ora 19.30) în cantina Colegiului, şi terminând duminică, 20 mai, cu premierea celor mai buni (ora 9.00), în acelaşi cadru al liceului. Competiţia propriu-zisă este subiectul principal al întregii zile de sâmbătă, 19 mai 2018, când se vor face şi evaluarea lucrărilor, afişarea rezultatelor, depunerea şi soluţionarea contestaţiilor.

Din comisia ştiinţifică fac parte profesorii: Daniel Grigorescu – inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale; Dorin Andrica, Ioana Chiorean, Daniel Văcăreţu – cadre didactice la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca; Ioan Tebieş de la Şcoala Gimnazială “Vasile Scurtu” din Parva şi Margareta Lazăr de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean. Preşedintele comisiei de organizare este Vasile Marc, dascăl la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean.

foto arhivă