Clubul proprietarilor de Ford Mustang, la CNPR Beclean: Noi am reuşit în România: se poate!

Oameni dedicaţi  profesional şi potenţi financiar, membri ai Clubului proprietarilor de Ford Mustang din România au venit azi la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean, dar şi la alte şcoli din oraş, ca să le vorbească elevilor despre istoria maşinii care pe ei i-a inspirat să lege prietenii trainice, dar şi despre valori în măsură să-ţi aducă succesul în viaţă: pasiune, dăruire, talent şi puterea de a-ţi urma visul.

“Ţineţi la aspiraţiile voastre, faceţi ceea ce vă place, încercaţi să fiţi cei mai buni, şi nimeni nu vă va putea lua asta vreodată” – a fost îndemnul lor către tinerii adunaţi în număr destul de mare în curtea Colegiului, să vadă “minunea”: peste zece Ford Mustanguri cu personalitate, venite la Beclean ca o lecţie de viaţă, cea a reuşitei.

“Cei mai fericiţi şi mai bogaţi oameni de pe planetă sunt cei care au cunoaşterea, iar asta începe aici: stâlpul de rezintenţă e educaţia” le-a vorbit copiilor unul dintre membrii Clubului, într-un discurs extrem de mobilizator şi de bine punctat. Prietenia, a continuat acesta, e un alt principiu sănătos al oricărei existenţe fericite, uşor de urmat dacă respecţi regula reciprocităţii: să te comporţi cu ceilaţi cum ţi-ar plăcea să o facă ei cu tine, sau altfel spus, să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi.

Or, practica a dovedit că oamenii care au îmbinat cele două aspecte menţionate ale inteligenţei, cea logică (IQ) şi cea emoţională, au scris istorie. Aşa a fost şi în 1964, când un grup de amici cu talent şi dăruire au avut puterea de a visa şi îndrăzneala de a “conspira” să inventeze Ford Mustang-ul, o legendă foarte vie şi azi, în inimile tuturor. Omul care a creat-o a fost român: s-a numit Joe (Iosif) Oroş şi era designerul-şef al echipei ce a făurit-o.

Şi modelele au continuat în aceeaşi notă: de la compatrioţii care au inventat stiloul sau penicilina, la copilul vietnamez plecat de jos, adică din război, pe drumul unui vis, ca să ajungă unul dintre cei mai mari directori Ford din America. Iar exemplul personal a fost, până la urmă, decisiv: “Noi am reuşit în România. Se poate!”, a subliniat unul dintre proprietarii maşinii cu 20.000 de euro preţ de pornire; “Pot reuşi orice, sunt român!”, au replicat copii la îndemn. Câţiva au ridicat mâna în semn de răspuns că au, la şcoală, 10; unii şi-au dorit cadouri de lungă durată, alţii imediate. Toţi, însă, au primit darurile pregătite cu generozitate de Clubul proprietarilor de Ford Mustang din România, pe lângă ocazia de a admira şi fotografia preţioasele bijuterii pe patru roţi expuse în curtea liceului. Primarul Nicolae Moldovan şi secundul său, Mathe Ştefan, s-au aflat în public, alături de părinţi, elevi, curioşi.