Centrul Judeţean de Excelenţă are grupe de studiu şi la Beclean

158 de elevi de elită din Beclean (de la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi”, Colegiul Naţional “Petru Rareş”), dar şi din Şieu Odorhei, Cristeştii Ciceului şi Uriu, se pregătesc pentru a atinge performanţa la limba şi literatura română, matematică, informatică şi fizică, în cadrul grupelor de studiu pe care Centrul Judeţean de Excelenţă le-a organizat la Beclean; 152 dintre aceştia sunt titulari, iar 6 sunt audienţi, şi au ajuns aici pe baza unor teste de verificare a competenţelor organizate sub tutela Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud.

Cursurile se desfăşoară după-masa la cele două instituţii beclenare mai sus amintite şi sunt susţinute de profesorii: Niculae Corcea, Ioana Cira, Adela Mureşan, Konradi Simona, Szasz Carmen, Daniel Stanciu, Elisabeta Stanciu, Ovidiu Măerean, Cristian Nicula, Nelia Nicula.

Având sediul principal la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi grupe de studiu în toate cele patru oraşe ale judeţului, Centrul coordonat de profesorul Constantin Rus oferă un mediu prielnic dezvoltării personale a 1.198 de elevi din Bistriţa-Năsăud, capabil să atingă succesul în diferite discipline de învăţământ. Dintre aceştia, 568 au participat deja la olimpiade, iar cei mai mulţi – 122 – au fost la matematică. De aur s-a dovedit a fi olimpicul internaţional la Ştiinţe, Sergiu Petruşca, din Bistriţa, care se pregăteşte intens în această perioadă pentru viitoarele competiţii.

Laboratorul performanţei gata să atingă cele mai înalte trepte ale podiumurilor din lume a primit aprecierea prefectului Ovidiu Frenţ, rămas impresionat după vizita recentă făcută Centrului de Excelenţă, în municipiu.

„Viitorul unei națiuni sunt copiii. Ei sunt cei care vor modela România de mâine și, astfel, investiția în educația acestora devine investiția în viitor. Felicitări primăriilor care susțin financiar Centrul Județean de Excelență, profesorilor care pregătesc elevii în timpul lor liber, d-lui prof. Constantin Rus pentru tenacitatea și toată energia pusă în acest proiect, felicitări părinților, elevilor și, mai ales, copiilor pentru toată munca și ambiția lor. Instituția prefectului sprijină performanța, oricând vă suntem alături, deoarece nu este nimic mai important decât să ajuți acești copii cuMinţi să crească.”, a declarat acesta, cu gândul la elevii puşi în situaţia de a rezolva cele mai dificile şi frumoase situaţii impuse de disciplinele la care se pregătesc intens.