“Carnavalul fiarelor”, de Ioan Brătan, la Bistriţa

„Galeria Arcade 24” din Bistriţa găzduieşte în perioada 19 iulie – 12 august 2018 expoziţia de grafică a profesorului Ioan Brătan din Beclean: “Carnavalul fiarelor”. Vernisajul va avea loc mâine, de la ora 18.00, în cadrul unui eveniment organizat sub egida Uniunii  Artiştilor Plastici din municipiu, avându-l curator pe Oliv Mircea.

Ioan Brătan (67 de ani) a urmat Liceul de arte vizuale “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, după care a studiat grafica la universitatea de profil din aceeaşi localitate. Anul trecut, a participat la expoziţia colectivă ocazionată de aniversarea a 40 de ani de la absolvirea academiei din Cluj. Şi-a mai prezentat operele în manifestări desfăşurate în 1988, la Beclean şi la Bistriţa, şi s-a remarcat  atunci cu premiul întâi obţinut pentru patru lucrări de grafică, în rândul celor care activau în domenii artistice fără a fi membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti.

A fost zeci de ani profesor de desen la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean, post de pe care s-a pensionat în 2016.