Braconaj în zona Becleanului

Două infracțiuni de braconaj au atras ieri atenția polițiștilor de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care s-au sesizat din oficiu în privința unor fapte reprobabile ce au dus la capturarea ilegală a unor animale sălbatice.

Cercetările efectuate de oamenii legii au ajuns la concluzia că în cursul lunii iunie a acestui an, un bărbat de 49 de ani din Beclean ar fi capturat din extravilanul localității Măluț un exemplar din specia căprior, fără să dețină permis sau autorizație de vânătoare pentru specia respectivă; exemplarul a fost predat gestionarului fondului cinegetic.

În aceeași lună, un tânăr de 19 ani din Căianu Mic ar fi capturat din mediul silvic un exemplar din specia căprior pe care l-ar fi ținut în captivitate într-un țarc amenajat în curtea locuinței lui. Puiul de căprioară urmează să fie predat gestionarului fondului cinegetic.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

Oamenii legii avertizează că locul animalelor sălbatice e în pădure și nu este permisă scoaterea acestora din mediul lor natural.