Becleanul în “Alb&Negru”

Cu tarabe care mai de care mai colorate şi artişti aleşi pe sprânceană, ediţia din acest an a “Zilelor oraşului Beclean” s-a încheiat aseară, printre tradiţionalii mici cu bere, aglomeraţia mare, coşurile prea-pline şi maşinăriile creatoare de senzaţii extreme.

Nu-i de mirare, aşadar, că una dintre trupele destul de bine primite de public a fost, în utima seară a concertelor dedicate împlinirii a 783 de ani de la prima atestare documentară a acestor meleaguri, cea în “Alb&Negru”. Dacă încălzirea a fost făcută de Bianca Cristea pe ritmurile popularelor “Zig Zagga”, “Hora din Moldova” şi ale celebrului “Happy”, Andrei şi Kamara, cele două extreme coloristice ale formaţiei au bucurat lumea venită să petreacă în Piaţa Mare, cu abordări artistice de genul “Iubirea de foame nu ţine”, dar “Mi-e sete de tine”, şi au făcut valuri, la propriu şi la figurat, pe piesele “Colegi de cameră”, “Charisma” şi cu franţuzescul “Alors, on danse”.

Iar dacă în septembrie, cei doi membri ai formaţiei împlinesc 14 ani de când sunt împreună pe scenă, aniversarea a început încă de la Beclean, cu piesa de debut cântată bilingv şi amintind de începuturi: “Noi doi” (“Şi-ale tale buze moi”). Deşi în voga altor vremuri, hitul “A La La La La Long” a lui Inner Circle şi-a luat recunoaşterea prezentului, în interpretarea celor doi artişti, pentru ca noul single al celor de la “Alb&Negru” să vină ca o completare: “Ia-mă aşa”. Desigur, concluzia a venit de la sine: “Zile şi nopţi la Beclean e bine”.