Beclean: Mobilitatea urbană, planul 2

Dacă proiectul de 5 milioane de euro, destinat descongestionării şi fluidizării pe bani europeni a traficului din Beclean, a devenit realitate la jumătatea lunii trecute, când primarul Nicolae Moldovan a semnat la Turda contractul de finanţare cu ADR Nord-Vest, administraţia oraşului de pe Someş mai are un plan de mobilitate urbană, a cărui concretizare se va decide până în octombrie 2018.

Practic, este vorba despre alte 5 milioane de euro, bani ţintiţi din aceeaşi sursă, din care Primăria vrea să aducă în oraş alte cinci microbuze electrice, pe lângă cele cinci deja aprobate, să reabiliteze străzi necuprinse în proiectul iniţial, să facă mai multe piste de biciclete şi să creeze trasee rutiere suplimentare celor stabilite deja.

În varianta cu numărul unu, demersul de îmbunătăţire a mobilităţii urbane cuprinde în proporţie de 40% asfatarea unor artere de circulaţie, restul referindu-se la semafoare, staţii auto, microbuze, biciclete, piste, spaţii verzi.

Completările vor veni în aşa fel încât nicio stradă să nu rămână fără modernizările şi îmbunătăţirile de rigoare, astfel că întregul oraş va intra într-un proces de reparaţii capitale, a explicat primarul Nicolae Moldovan în şedinţa ordinară a Consiliului Local. Există oportunităţi pe care le speculăm foarte bine, a completat edilul, cu precizarea că puţine primării au puterea şi capacitatea de a transpune în practică de la A la Z un proiect european eligibil.